Earthquake in Katla volcano

Yesterday (29. August 2023) at 23:49 an earthquake with magnitude of Mw3,7 took place in Katla volcano. This earthquake was felt on nearby camping sites and farms according to a news report. Few smaller earthquakes took place following the largest earthquake.

Green star in Katla volcano caldera along with few dots showing smaller earthquakes. The green star and orange dots are in the south part of the Katla volcano caldera.
Earthquake activity in Katla volcano. Copyright of this image belongs to Icelandic Met Office.

Nothing more happened following this earthquake, as has been the case for the last few earthquake swarms in Katla volcano. More earthquake activity can start in Katla volcano without warning.

2 Replies to “Earthquake in Katla volcano”

  1. Enn og aftur ertu að skrifa “fréttir” byggðar á fréttum úr mbl.is og víðar. Nema hvað að nú ertu farinn að fylla síðuna af auglýsingum í von um að einhver kjáni kaupi eitthvað glingur frá Kína og þú fáir þóknun fyrir það. Kjánalegt.

    1. Vertu bara úti ef þú þolir ekki að lesa síðuna og það sem ég er að skrifa. Síðan eru Google Adsense auglýsinganar byggðar á því sem þú ert að skoða á internetinu og kaupa. Þetta er ekki eitthvað sem ég stjórna neitt sérstaklega.

      Ef ég vinn eitthvað sérstaklega upp úr fréttum. Þá er það tekið fram og vísað í viðkomandi frétt.

Comments are closed.